Sayfanın başına ulaştınız.
-
Ana Sayfa
-
Mucize Lezzetler
-
Tarifler
-
Bomboloni İtalyan Donutları Tarifi
Bomboloni İtalyan Donutları Tarifi
İçi yumuşacık bir çörek, dışı da çıtır çıtır bir lokmayı andıran İtalya’nın en sevilen tatlısı olan bomboloni tarifi.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 büyük boy kase pastacı kreması
Üzeri için:
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine süt, toz şeker, kuru maya yumurta, tereyağı ve unu koyup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Ardından hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.
- Tezgahı hafif unlayıp, hamuru çok ince olmayacak şekilde merdane yardımı ile açın.
- Kalıp yardımıyla yuvarlaklar elde edin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Hazırladığınız hamurları arkalı önlü kızartın.
- Yağını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın.
- Pastacı kremanızı bir sıkma torbasına aktarın.
- Hamurların ortasına minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurun.
- Son olarak pudra şekeri serpiştirip, frambuaz ile süsleyin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde İtalyan donutları servis edebilirsiniz.
İlgili Ürünler
Seçili Ankastre Set ile Kurutucu Alımına 14.175 TL İndirim!
Arçelik' ten 10120 IMP Çamaşır Makinesi ile TKM alımına 9.999 TL İndirim!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!