Sayfanın başına ulaştınız.

Bezelyeli Makarna Tarifi

Tereyağı, sarımsak, bezelye ve makarnanın muhteşem buluşması…

Malzemeler:

  • Yarım paket fusuli (burgu) makarna
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Parmesan peyniri
  • Taze nane

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine fusuli makarnayı koyun ve üzerine su ekleyip manuel program- basınçsız pişirme modunda 100 derece sıcaklıkta 30 dakikaya ayarlayıp haşlayın.
  2. Haşlanan makarnayı süzün ve kenara alın.
  3. Ardından Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin haznesine tuz, tereyağı ve zeytinyağını ekleyip manuel program- basınçsız pişirme modunda 10 dakikaya ayarlayıp yağları hafif kızdırın.
  4. Ardından sarımsağı ekleyip soteleyin.
  5. En son bezelye  ve makarnayı ilave edip 1 tur karıştırın.
  6. Bezelyeli makarnanız hazır.
  7. Sunum tabağına aldığınız makarnanın üzerine parmesan ve taze nane serperek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!