Sayfanın başına ulaştınız.
Şeftalili Yaban Mersinli Galette Tarifi
Taze meyvelerin muhteşem uyumu, hafif hamurun lezzetiyle buluşuyor. Tatlı anlarınızı renklendirin!
Malzemeler:
Hamur için:
- 210 g un
- 50 g esmer şeker
- 120 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı soğuk su
İç malzemesi:
- 3 adet büyük şeftali
- Yaban mersini
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı toz muskat rendesi
- 1/4 su bardağı file badem
Üzeri için:
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- Esmer toz şeker
Tarif:
- Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını, unu, toz şekeri ve suyu Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine ekleyin.
- İyice karıştırdıktan sonra hamuru elinizle toparlayıp şekil verin.
- Streç filme kapatıp Arçelik No Frost Buzdolabı içerisine alıp bekletin.
- İç malzemesi için şeftalileri yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Geniş bir kapta doğradığınız şeftali, esmer şeker ve tarçını karıştırın.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda beklettiğiniz hamuru tezgaha alıp yağlı kağıt üzerinde yuvarlak açın.
- File bademi açtığınız hamurun üstüne serpin.
- Ardından şeftalileri dizin.
- Üzerine yaban mersinlerini serpin.
- Hamurun kenarlarını katlayın.
- Bir kasede süt ve yumurtayı karıştırın.
- Katladığınız yerin üzerine yumurta karışımını sürün ve şeker serpin.
- 190 derecede önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika kadar üzeri renk alana kadar pişirin.
- Fırından alınca file badem serpin.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
Seçili Ankastre Set ile Kurutucu Alımına 14.175 TL İndirim!
Seçili Beyaz Eşya, Ankastre Set, Klima veya TV alımına özel Tüm Kurutma Makinelerinde %50'ye Varan İndirim!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!