Sayfanın başına ulaştınız.

Scarpaccio

Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve herkes tarafından çok fazla sevilen İtalyan mutfağının en gözde hamur işleri arasında yer alan nefis bir tarif ile karşınızdayız.

Malzemeler:

  • 500 g yeşil kabak
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı oda su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif:

  1. İlk olarak kabakları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin.
  2. Soğanı ise yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocakta yer alan tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp kabak ve soğanları ekleyin.
  4. Sık sık karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Ardından büyük bir kasenin içine soğan, kabak, un, mısır unu, su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dereotunu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
  6. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içine yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
  8. Scarpaccianız hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!