Dünyanın hemen hemen her yerinde bilinen ve herkes tarafından çok fazla sevilen İtalyan mutfağının en gözde hamur işleri arasında yer alan nefis bir tarif ile karşınızdayız.
Malzemeler:
500 g yeşil kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı oda su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
Tarif:
İlk olarak kabakları ince yuvarlaklar halinde dilimleyin.
Soğanı ise yarım ay şeklinde doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp kabak ve soğanları ekleyin.
Sık sık karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ardından büyük bir kasenin içine soğan, kabak, un, mısır unu, su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dereotunu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içine yayın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelikArçelik Ankastre Fırın’da üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.