Sayfanın başına ulaştınız.

Kalamar Tempura ve Kızarmış Levrek Tarifi

Japon mutfağının sevilen lezzetlerinden balık ve meze sofralarının olmazsa olmazı kalamar tempura ve enfes tadı ile kızarmış levrek tarifi.

Malzemeler:

Kalamar için;

  • 2 adet tüp kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Levrek için;

  • 2 adet orta boy derili levrek fileto
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

  1. Öncelikle Kalamarları 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin.
  2. Cam bir kasenin içine halkalar halinde kestiğiniz kalamar, maden suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Karışımı Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat dinlendirin.
  4. Kalamarları süzün ve peçeteyle hafifçe kurulayın.
  5. Ardından kalamarları galeta ununa bulayın.
  6. Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün hafif yağladığınız ilk haznesine kalamarları yerleştirip üstlerini bir fırça yardımı ile yağlayın.
  7. Kızarmış levrek için; Balıkların her iki tarafını tuzlayın.
  8. Derili taraflarına bir bıçak yardımı ile ince kesikler atın ve içlerine küçük limon dilimlerini ekleyin.
  9. Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ün ikinci haznesini yağlayın.
  10. Yağlanan haznenin içine levrek filotaları ekleyip bir fırça yardımı ile balıkların üzerini yağlayın.
  11. Kalamarlar için Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ü kızartma programında 15 dakikaya levrekleri ise yine kızartma programında 20 dakikaya ayarlayın.
  12. Kızarmış kalamar ve levreğiniz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

278551 EI

promotion bundle
Seçili Beyaz Eşya, Ankastre Set, Klima veya TV  alımına özel Tüm Kurutma Makinelerinde %50'ye Varan İndirim!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!