Sayfanın başına ulaştınız.

İstiridyeli Makarna Tarifi

Taze istiridye, sarımsak ve limondan yapılan klasik bir İtalyan deniz ürünleri makarnasını sizin için derledik.

Malzemeler:

  • 400 g kalın spagetti
  • 600 g taze istiridye
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 büyük demet ince kıyılmış taze maydanoz
  • 1 sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Limon dilimleri

Tarif:

  1. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer alan tencerede suyu kaynatın ve tuzlayın.
  2. Ardından makarnayı 20 dakika haşlayın.
  3. Taze istiridyeleri yıkayın.
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer alan ayrı bir sote tavasında zeytinyağını kızdırıp sarımsakları soteleyin.
  5. Daha sonra istiridyeleri ekleyip tavayı bir kapakla kapatıp hafifçe sallayın.
  6. Istiridyeler tamamen açılıncaya kadar kapağı kapalı tutun ve tavayı sallamaya devam edin.
  7. İstiridyeler açıldıktan sonra haşlanan makarnayı, kıyılmış taze maydanozu ve limonu sote tavasına ekleyip bir tur daha karıştırın.
  8. İstiridyeli makarnanız hazır.
  9. Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!