Fırında ekmek yapmak

Termostat düğmesi yada pano üzerinde somon ekmek şeklinde bir sembol varsa fırınınızda ekmek yapma özelliği mevcuttur. Aşağıdaki adımları takip ederek rahatlıkla ekmek yapabilirsiniz.


Malzemeler
  • 500 gr un
  • 15 gr şeker
  • 10 gr instant kuru maya
  • 10 gr ayçiçek yağı
  • 8 gr tuz
  • 300 ml su (35°c)
Hamurun üzeri için
  • 2 çay kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Derin bir kaba unu eleyin. Unun üzerine şeker ilave ederek eşit şekilde karıştırın.

Unun ortasını açarak maya, tuz ve ayçiçek yağını ekleyin. Kabın kenarından başlayarak ılık suyu yavaş yavaş dökün.

Hamuru 10-15 dakika boyunca yoğurun. Elde birkaç kez çevirerek bir kabın içerisine koyun.

Hamurun üzerine 1 çay kaşığı ayçiçek yağı sürün ve streç film ile, hamurun üzerine temas edecek şekilde kapatın.

Kalın bir bez ile üzerini örtün ve oda sıcaklığında 60 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamurunuzu tezgah üzerine alarak 4-5 defa katlayarak içerisindeki havayı alın. Üzerine 1 çay kaşığı ayiçiçek yağı sürün ve streç film ile, hamurun üzerine temas edecek şekilde kapatın. 30 dakika daha oda sıcaklıklığında mayalandırın.

Hamura somun şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçak yardımıyla 3-4 adet çizik atın.

Fonksiyon ve termostat düğmesini somon ekmek şeklinde olan sembole getirin, yaklaşık 10 dakika ön ısıtma yapın.

Fırınınızın 3. rafına fırın tepsisini yerleştirin ve 30-40 dakika pişirin.
Daha Fazla Arayın