Farklılık ve pratiklik isteyenler için tavada ıslak kek tarifini mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Antep fıstığı tozu
Tarif:
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan büyük boy tavanın içine yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
Kapağı kapatıp 10-15 dakika kadar kısık ateşte kontrollü pişirin.
Pişen kekinizi 5 dakika dinlendirirken sosu için, cam bir kase içine süt, şeker ve kakao ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıp kekin üzerine dökün.