Sayfanın başına ulaştınız.

Romesco Sos Tarifi (How To)

İspanyol mutfağına özgü keskin tatta ve hafif tatlımsı olan romesco sosu sizler için denedik.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • Yarım su bardağı kabuksuz badem
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet fırınlanmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif:

  1. İlk olarak Arçelik Ankastre Fırın’da domates ve biberleri 30 dakika közleyin.
  2. Ardından Arçelik Resital Doğrayıcı ’nın içine domates, biber, ekmek kırıntısı, kabuksuz badem, sarımsak, üzüm sirkesi, tuz ve zeytinyağını koyup koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  3. Hazır olan sosunuzu Arçelik No Frost Buzdolabı nda 1 saat soğutun.
  4. Romesco sosunuzu ister ekmeğin üzerine veya çıtır tavuk yanında leziz bir sos olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HOW TO NOTLARI

  • Sosunuzu buzdolabında 1 hafta kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.

İlgili Ürünler

284630 EI

promotion bundle
Seçili Beyaz Eşya, Ankastre Set, Klima veya TV  alımına özel Tüm Kurutma Makinelerinde %50'ye Varan İndirim!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!