Sayfanın başına ulaştınız.
Hollandez Sos Nasıl Yapılır? (HOW TO)
Fransız mutfağının beş temel sosundan biri olan Hollandez sosu, kahvaltı ve akşam yemeklerinde afiyetle tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta sarısı
- 125 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı soğuk su
Tarif:
- Bir sos tenceresine tereyağını koyup Arçelik Ankastre Ocak’ta köpürtmeden eritin.
- Üzerine çıkan köpük olursa bir kaşık yardımıyla temizleyin.
- Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın.
- Yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı, limon ve soğuk suyu cam kaseye alın ve Arçelik Resital El Blender’ı ile çırpma işlemini gerçekleştirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan ayrı bir küçük tencerede su ısıtın.
- Ben mari usulü hafif kaynamış sıcak suyun üzerine kaseyi oturtun ve çatal yardımı ile karıştırmaya devam edin.
- Hollandez sosunuz hazır.
Afiyet Olsun!
HOW TO NOTLARI
- Tereyağının çok fazla köpürmesine izin vermeden eritin. Üzerine çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımı ile temizleyin.
- Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın, içlerine karışan bir miktar yumurta akı sosu bozabilir.
- Ben mari usulü pişirirken kasenin sıcak su ile temas etmemesi gerekir.
- Çabuk bozulacağı için hazırladığınız sosu bekletmeden tüketin.
İlgili Ürünler
Seçili Ankastre Set ile Kurutucu Alımına 14.175 TL İndirim!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!