Malzemeler;
• 1 paket kuru maya
• 2 yemek kaşığı şeker
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 yumurta beyazı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5 su bardağı un
İç harcı için;
• 250 g haşhaş ezmesi
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ceviz içi
• 1 çay bardağı şeker
Tarif:
• Hamuru için Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine su, süt, yağ, şeker, tuz ve mayayı karıştırın.
• Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edin.
• Hamur kıvama gelince üzerini streç filmle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalanması için bırakın.
• Hahaşlı harcı için derin bir kasede; haşhaş ezmesi, ceviz, şeker ve yağı karıştırın.
• Dinlenen hamuru tezgahta merdane yardımıyla açın.
• Açtığınız hamura hazırladığınız iç harcın yayın.
• Ardından yavaşça ince uzun şeritler halinde kesin.
• Her bir parçayı elinizde spiral şekilde çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
• Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!