Sayfanın başına ulaştınız.
Karadut Pekmezi Tarifi

Karadut Pekmezi Tarifi

Hem doğal tatlandırıcı olması hem de besleyici özellikleri sayesinde sağlığımıza katkı sağlayan karadut pekmezi tarifi.

Malzemeler:

  • 2 kilo karadut
  • Yarım limon suyu
  • 3 litre su

Tarif:

  1. Karadutları nazikçe sudan geçirin.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici nin içine karadut, su ve limon suyunu ekleyip manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
  3. 1 saat sonunda dutları kepçe yardımı ile alıp karadut suyunu 2 saat daha kaynatın.
  4. Pekmez kaşığın tersini sarıyorsa istediğiniz kıvama gelmiş demektir.
  5. Hazır olan pekmezi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  6. En son pekmezinizi kavanozlara doldurabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef™ Pro

  • Ön Tanımlı Program : 0
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!