Sayfanın başına ulaştınız.
Karadut Pekmezi Tarifi
Hem doğal tatlandırıcı olması hem de besleyici özellikleri sayesinde sağlığımıza katkı sağlayan karadut pekmezi tarifi.
Malzemeler:
- 2 kilo karadut
- Yarım limon suyu
- 3 litre su
Tarif:
- Karadutları nazikçe sudan geçirin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine karadut, su ve limon suyunu ekleyip manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
- 1 saat sonunda dutları kepçe yardımı ile alıp karadut suyunu 2 saat daha kaynatın.
- Pekmez kaşığın tersini sarıyorsa istediğiniz kıvama gelmiş demektir.
- Hazır olan pekmezi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- En son pekmezinizi kavanozlara doldurabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
İlgili Ürünler
MC 6251 Gurme Şef™ Pro
- Ön Tanımlı Program
: 0
- Basınç Kontrolü
: Var
- Tandır Aparatı
: Var
- Sıcak Tutma
: Var
- Tencere Kapasitesi
: 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!