Mucize Lezzetler
Portakal Reçeli Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Portakal Reçeli Tarifi
Malzemeler:
- 10 adet portakal
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım limonunun suyu
Tarif:
- Öncelikle portakalların kabuklarını soyup zarlarını temizleyin.
- Portakalları ortadan ikiye ayırın ve ortasındaki beyaz kısımları da temizleyin.
- Daha sonra portakalları iri küpler halinde bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine dilimlenen portakallar, toz şeker, limonun tozu ve yarım limon suyunu ekleyerek reçel modunda 35 dakikaya ayarlayın.
- Portakalların ezilmemesi için kaşık yardımı ile bir tur karıştırıp pişmeye bırakın.
- Portakal reçeliniz hazır.
- Sıcakken kavonozlara doldurup, sıkıca kapatın ve ışık almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet Olsun!



