Mucize Lezzetler
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Karbonatlı suda bekletilmiş yumuşacık enfes karpuz kabuğu reçeli tarifi.
Malzemeler:
- 3 dilim karpuz kabuğu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım limonun suyu
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 6 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Rendelenmiş yarım limon kabuğu
- Su (karpuz kabuklarını bekletmek için)
Tarif:
- İlk olarak karpuz kabuğunun içerisindeki kırmızı kısımları bıçakla temizleyin.
- Sadece beyaz kısmı kalacak şekilde yeşil kısmını da soyacak yardımıyla soyun.
- Ardından kabukları küp küp doğrayın.
- Derin bir cam kase içerisine karpuz kabukları, karbonat, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 1 saat bekletin.
- Sürenin sonunda karpuz kabuklarını süzgeçten geçirerek yıkayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat 10 dakikaya ayarlayın.
- Haznenin içine toz şeker, karanfil, çubuk tarçın, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyerek şerbeti kaynatın.
- Şerbet kaynadıktan sonra içerisine karpuz kabuklarını ilave ederek pişirmeye devam edin.
- 1 saat pişen karpuz kabuğu reçelini soğuduktan sonra taze taze tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun!



