Mucize Lezzetler
Şeftali ve Frambuazlı Galetta Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Şeftali ve Frambuazlı Galetta Tarifi
Tadı, kokusu ve görüntüsüyle tüm duyularınıza hitap edecek bu şeftalili frambuazlı tartı mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler:
Hamuru için;
- 3 su bardağı tam buğday un
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- Yarım su bardağı soğuk su
İçi için;
- 2 adet olgun şeftali
- 1 çay bardağı frambuaz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tarif:
- Un, esmer toz şeker ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.
- Un karışımını Arçelik Resital Doğrayıcı kasesine alın.
- Üzerine küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin ve Arçelik Resital Doğrayıcı’da karıştırın.
- Soğuk suyu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hamur bir araya gelip toplandıktan sonra hamuru streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
- Şeftalileri yarım ay şeklinde ince ince dilimleyin. Derin bir kaba esmer şekeri, bal ve nişastayı dilimlediğiniz şeftalilerle karıştırın.
- Şeftalileri Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 15 dakika bekletin.
- Buzdolabında dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane ile yuvarlak açın.
- Açtığınız hamurun dış tarafında 2 parmak boşluk bırakacak şekilde şeftalileri tek tek dizmeye başlayın.
- Tüm şeftalileri dizdikten sonra ortaya frambuazları koyup şeftalilerin üzerine de frambuaz serpin.
- Dışarıda bıraktığınız hamuru şeftalilerin üzerine kapatın.
- Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede hamur kızarana 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen galetanızın üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!








