Mucize Lezzetler

Mürdüm Erikli Kek Tarifi
Mürdüm Erikli Kek Tarifi
Klasik kek tariflerinin pabucunu dama atacak güzellikte bir tarifle geldik. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz!
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 g eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 10-12 tane mürdüm eriği
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif:
- Mürdüm eriklerini dörde bölerek doğrayın.
- Tereyağını ve şekeri Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp iyice çırpın.
- Krema kıvamına geldikten sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’nin hızını düşürüp yoğurdu ekleyin.
- Unu ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma ekleyin.
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’ni kapatın ve doğradığınız mürdüm eriklerini ekleyip spatulayla karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbının içerisine karışımı boşaltın.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40 dakika kadar pişirin.
- Kek pişip ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine pudra şekerini eleyin.
- Mürdüm erikli kekinizi dilimleyip Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.