Mucize Lezzetler
Linzer Kurabiye Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Linzer Kurabiye Tarifi
Bol tereyağı ile hazırlanan ve ağızda dağılan ahududulu linzer kurabiyeler...
Malzemeler:
- 1su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı badem unu
- 2,5 su bardağı un
Arası için:
- Ahududu reçeli
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine pudra şekeri, tereyağı, yumurta sarısı, tarçın, badem unu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hamuru streç film ile sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı ’nda 30 dakika dinlendirin.
- Ardından tezgahı hafif unlayıp hamuru merdane yardımı ile orta incelikte açın.
- Yıldız şeklindeki kurabiye kalıpları ile hamurları şekillendirin.
- Şekillenmiş hamurların yarısının ortasını, daha küçük bir daire kalıbı ile tekrar şekillendirin.
- Ortası daire şekli olan hamurlar üst kapakları olacak.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik ;Arçelik Ankastre Fırın ‘da 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına gelen yıldız kurabiyelerin üstüne ahududu reçeli sürün.
- En son üzerlerini, ortası daire şekli olan kurabiyeler ile çaprazlama kapatıp hazır olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
- Linzer kurabiyeleriniz hazır.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız bol köpüklü kahve eşliğinde kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!





















