Mucize Lezzetler
Kirazlı Tart Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Kirazlı Tart Tarifi
Mevsim güzeli kirazlar dallarından mutfaklarımıza kadar gelmişken bir tart tarifi yapmadan olmaz dedik. İşte kokusu, görüntüsü ve lezzetiyle evleri şenlendirecek kirazlı tart tarifi…
Malzemeler:
Tart hamuru için;
- 800 g un
- 500 g tereyağı
- 4 adet yumurta
- 200 g pudra şekeri
- 150 g toz badem
- Yarım çay kaşığı vanilya
İçi için;
- 1 kg taze kiraz
- 400 g şeker
- 200 ml su
- 100 g badem tozu
- Yarım limonun suyu
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
Tarif:
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine unu eleyin.
- Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, toz badem ve vanilyayı ekleyip Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’nin hamur yoğurma aparatıyla karıştırmaya başlayın.
- Yoğurma sonrası hamur toparlanınca streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 2-3 saat dinlendirin.
- Kirazlı iç harcı için Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencerenin içerisinde kiraz, şeker, su, limon suyunu bir araya getirin ve 10 dakika kaynatın.
- Kirazlı harç kıvam alınca tencereyi kenara alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra içerisine badem tozunu ekleyip karıştırın.
- Buzdolabında dinlenen hamurdan küçük bir parça üzeri için ayırın.
- Kalan hamuru tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın.
- Açtığınız hamuru yağladığınız yuvarlak tart kalıbının içerisine yerleştirin.
- Tart hamurunun kenarları dışa çıkacak şekilde elinizle düzeltin.
- Tart hamurunun içerisine kirazlı karışımı dökün ve yayın.
- Ayırdığınız hamuru merdane ile açın ve şekilli hamur kesici ile şerit şeklinde uzunlamasına kesin.
- Kestiğiniz şerit parçalarını tartınızın üzerine bir alttan, bir üstten gelecek şekilde yani sepet örgüsü gibi yerleştirin.
- Tüm hamur şeritlerini bu şekilde bitirdikten sonra tartınıza yumurta sarısı sürün.
- 160 derecede önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 30-35 dakika kadar pişirin.
- Tartınız soğuduktan sonra dilimleyip Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.

















