Derin bir kaseye lor peyniri, şeker, mascarpone peyniri, vanilya, krema, rendelenmiş limon kabukları, nişasta ve karadut püresini koyup Arçelik Resital El Blender’ı ile karıştırın.
Yumurtaları ise karışıma teker teker ilave edip karışıma iyice yedirin.
Ardından karışımı tabanın üzerine dökün.
Arçelik Ankastre Fırın’ı 180 dereceye ayarlayın ve en alt katına cheesecake’in çatlamaması için ısıya dayanıklı büyük bir cam kaba su doldurup içine koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Pişen cheesecake’inizi soğumaya bırakın.
En son karadut sosunu hazırlamak için Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresine karadut püresi, nişasta, toz şeker ve limon suyunu ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Sos soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine dökün. Ardından karadut, böğürtlen ve pudra şekerini üzerine serpiştirin.