Mucize Lezzetler
Karadutlu Cheesecake Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Karadutlu Cheesecake Tarifi
Karadutun muhteşem renginden ve aromasından yapılan, kahvenin yanına en iyi giden tatlılardan...
Malzemeler:
Tabanı için;
- 100 gr tereyağı
- 1 paket yulaflı bisküvi
Üstü için;
- 2 su bardağı tatlı lor peyniri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mascarpone peyniri
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 paket vanilya
- ½ limonun ince rendelenmiş kabukları
- 1 su bardağı karadut püresi
- 2 çorba kaşığı nişasta
Karadut Sosu için;
- 1 su bardağı karadut püresi
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için;
- Karadut
- Böğürtlen
- Pudra şekeri
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bulunan sos tavasında tereyağını eritin.
- Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını Arçelik Resital Blender’da iyice karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba, karışımı elinizle bastırarak yayın.
- Derin bir kaseye lor peyniri, şeker, mascarpone peyniri, vanilya, krema, rendelenmiş limon kabukları, nişasta ve karadut püresini koyup Arçelik Resital El Blender’ı ile karıştırın.
- Yumurtaları ise karışıma teker teker ilave edip karışıma iyice yedirin.
- Ardından karışımı tabanın üzerine dökün.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 180 dereceye ayarlayın ve en alt katına cheesecake’in çatlamaması için ısıya dayanıklı büyük bir cam kaba su doldurup içine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Pişen cheesecake’inizi soğumaya bırakın.
- En son karadut sosunu hazırlamak için Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresine karadut püresi, nişasta, toz şeker ve limon suyunu ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Sos soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine dökün. Ardından karadut, böğürtlen ve pudra şekerini üzerine serpiştirin.
- Arçelik Imperium Espresso Makinesi’nde hazırladığınız kahve eşliğinde karadutlu cheesecake’inizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
























