Mucize Lezzetler
İtalyan Zabaglione Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
İtalyan Zabaglione Tarifi
İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan zabaglione’yi filtre kahve eşliğinde denemeye ne dersiniz?
Malzemeler:
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilin
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı Antep fıstığı
- Taze nane
Tarif:
- Öncelikle Arçelik Ankastre Ocak ’ta bulunan tencerede su ısıtın.
- Derin bir kasenin içine yumurta ve şekeri koyup, ben mari usulü hafif kaynamış sıcak su dolu tencerenin ortasına kaseyi yerleştirin.
- Şeker ve yumurtayı bir çatal yardımı ile iyice çırpın.
- Krema koyulaşmaya başladığında azar azar sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Krema koyu ve akışkan bir hal aldığında vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştırın.
- Hazır olan tatlınızı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerini taze nane ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
- Arçelik Resital Filtre Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız kahve eşliğinde tatlınızı ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!








