Mucize Lezzetler
Fındıklı Keşkül Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Fındıklı Keşkül Tarifi
Yumuşacık kıvamıyla Türk mutfağının gözde tatlısı keşkül tarifi!
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 200 g toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 40 g nişasta
- 10 g Hindistan cevizi
- 5 g vanilya özütü
- 1 çay bardağı fındık
Üzeri için;
- Fındık içi
- Antep fıstığı
Tarif:
- Fındık içlerini Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde alıp toz haline gelene kadar çekin.
- Geniş bir tencere içerisine; süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çektiğiniz fındık içini alın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Keşkül kaynamaya başlayınca vanilya özütünü de ilave edip karıştırın.
- Vanilyayı karıştırdıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’tan alıp kaselere doldurun.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirin.
- Servis ederken kaseyi fındık ve antep fıstığı ile süsleyin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!















