Mucize Lezzetler
Çilekli Cheesecake Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Çilekli Cheesecake Tarifi
Unsuz ve beyaz şekersiz fit bir cheesecake denemeye ne dersiniz? Üstelik lezzetli mevsim meyvesi çilek ile… İşte tezgahlara düşer düşmez yaptığımız nefis çilekli cheesecake tarifi...
Malzemeler:
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı
Krema için;
- 400 g labne peyniri
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Üzeri için;
- 300 g çilek
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Taze fesleğen yaprakları
Tarif:
- Tereyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta eritin.
- Bisküvileri, esmer şeker ve erittiğiniz tereyağıyla beraber Arçelik Resital Doğrayıcı'da çekin.
- İyice yağladığınız kelepçeli kek kalıbının tabanına ve çevresine karışımı yayıp bastırın.
- Kremayı hazırlayana kadar kalıbı Arçelik No Frost Buzdolabı'nın derin dondurucu bölümünde bekletin.
- Kreması için labne peyniri ve esmer şekeri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde iyice çırpın.
- Üzerine krema ve vanilyayı da ilave edip 4-5 dakika daha karıştırın.
- Karışıma tek tek yumurtaları ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı beklettiğiniz kalıbın içine dökün.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 40 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Pişen cheesecake'inizi oda sıcaklığında dinlendirin.
- İyice yıkadığınız çilekleri bir sos tenceresine doğrayın.
- Üzerine esmer şekeri serpip Arçelik Ankastre Ocak'ta kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Ardından nişasta ve limon suyunu da ilave edip ezmeden karıştırın.
- Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Dinlendirdiğiniz cheesecake'in üzerine soğuyan çilekleri koyun.
- Hazırladığınız cheesecake'inizi en az 5-6 saat Arçelik No Frost Buzdolabı'nda dinlendirdikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın.
- Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, Arçelik Imperium Espresso Kahve Makinesi'nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!




















