Mucize Lezzetler
Bomboloni - İtalyan Donutları Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Bomboloni - İtalyan Donutları Tarifi
İçi yumuşacık bir çörek, dışı da çıtır çıtır bir lokmayı andıran İtalya’nın en sevilen tatlısı olan bomboloni tarifi.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 büyük boy kase pastacı kreması
Üzeri için:
- Pudra şekeri
- Frambuaz
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine süt, toz şeker, kuru maya yumurta, tereyağı ve unu koyup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Ardından hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.
- Tezgahı hafif unlayıp, hamuru çok ince olmayacak şekilde merdane yardımı ile açın.
- Kalıp yardımıyla yuvarlaklar elde edin.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Hazırladığınız hamurları arkalı önlü kızartın.
- Yağını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın.
- Pastacı kremanızı bir sıkma torbasına aktarın.
- Hamurların ortasına minik bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurun.
- Son olarak pudra şekeri serpiştirip, frambuaz ile süsleyin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde İtalyan donutları servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!













