Mucize Lezzetler

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Sağlık dostu sebzelerin başında gelen enginarı, zeytinyağı ve sebze karışımı ile sizin için derledik.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 6 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 2 adet sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı su
- 2 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- Dereotu
Tarif:
- Öncelikle soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program basınçsız pişirme modunda 15 dakikaya ayarlayın ve içine zeytinyağını ekleyip kızdırın.
- Kızan zeytinyağının içine soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Cam bir kaseye limon suyu, su, şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin haznesine 6 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
- Hazırladığınız limonlu sos karışımını da içine aktarın.
- Ardından kapağı kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’yi manuel programda basınçlı pişirme modunda 10 dakikaya ayarlayın.
- Zeytinyağlı enginarlarınız hazır.
- Oda sıcaklığına gelen enginarları Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat soğutun.
- Enginarlarınızı servis etmeden önce dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!