Mucize Lezzetler
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Yaz aylarının en çok tercih edilen zeytinyağlı tariflerinden…
Malzemeler:
- 1 kg kiraz barbunya
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- Yarım su bardağı domates suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- İlk olarak soğanın kabuklarını soyup bir bıçak yardımı ile yemeklik doğrayın.
- Havucun ise kabuklarını soyup, yine bir bıçak yardımı ile küp şeklinde dilimleyin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi basınçlı pişirme programında 25 dakikaya ayarlayın.
- İçine zeytinyağı soğan ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
- Ardından barbunya, domates suyu, küp şeker, tuz, rendelenmiş sarımsak ve suyu ilave edip bir tur kaşık yardımı ile karıştırıp ana kapağı kapatın.
- Zeytinyağlı barbunyanız hazır.
- Oda sıcaklığına gelen zeytinyağlı barbunyanın üzerini maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!



