Mucize Lezzetler

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Baklagillerin en sevilenlerinden zeytinyağlı barbunya yaz akşamlarına hafif bir alternatif olacak.
Malzemeler:
- 1 kg barbunya
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 2 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Maydanoz
- Limon
- Soğan
Tarif:
- Barbunyaları Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye alıp 5-6 dakika bol suda haşlayın.
- Ardından barbunyaları süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, domatesleri de rendeleyin.
- Havucun da kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
- Doğradığınız soğanları alıp rengi dönene kadar kavurun.
- Üzerine sarımsakları ve havuçları ilave edip karıştırın.
- Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip birkaç dakika soteleyin.
- Ardından üzerine 2 su bardağı suyu ve barbunyaları ekleyin.
- Üzerine küp şeker ve tuzu koyup karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Pişen barbunyaları soğuduktan sonra servis tabağınıza alın.
- Üzerine ince ince kıydığınız maydanozlar, limon ve soğan dilimleri ile servis edin.
Afiyet olsun!