Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Yaz mevsiminin habercisi nefis zeytinyağlı bakla yapmanın tam zamanı! Hafif bir alternatif olan bu zeytinyağlıyı yapmak hem çok kolay hem de çok pratik. 

Malzemeler:

  • Yarım kg taze bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 bardak su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için;

  • ¼ demet dereotu
  • Yoğurt

Tarif:

  1. Baklaları ayıklayıp yıkayın, soğanı Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun.
  4. Ardından temizlediğiniz baklaları ekleyip karıştırın ve Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de 4-5 dakika soteleyin. 
  5. Unu bir su bardağı suya karıştırın ve baklaların üzerine ekleyin.
  6. Tuz, şeker, limon ve kalan suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi  tencere yemeği moduna getirin ve 30-35 dakika pişirin.
  7. Zeytinyağlı baklanız soğuduktan sonra ince ince kıydığınız dereotunu serpin. 
  8. Tabağa aldığınız baklanızı yoğurt ve dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
156
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L