Mucize Lezzetler

Yuvalama Çorbası Tarifi
Yuvalama Çorbası Tarifi
Bol etin, nohut’ un ve minik köftelerin yoğurtla buluştuğu, üzerine ise erimiş tereyağı ve nanenin eklendiği lezzetli yuvalama çorbası!
Malzemeler:
Minik top köfteler için;
- 150 g dana kıyma
- 1 su bardağı kırık pirinç
- Yarım su bardağı un
- 2 çorba kaşığı irmik
Çorba için;
- 500 gr incik
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 litre su
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
Yoğurt sos için;
- 300 gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 4 bardak su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tarif:
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine bütün soğan, bir gece öncesinden ıslattığınız nohut, incik, tane karabiber ve tuzu ekleyip haşlama programında 15 dakika pişirin.
- Pirinç ve irmiği ayrı kaselere koyup, 20 dakika sıcak su ile ıslatın.
- Eti kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine kıyma, pirinç, un ve irmiği içine ekleyip iyice karıştırın.
- İyice karışan harcı üstü kapalı bir şekilde 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
- Köfte harcından nohut büyüklüğünde avucunuzda toplar yapın.
- Çorba için, Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içinde kalan et suyunu süzerek Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine aktarın.
- Et suyu kaynadığında minik köfte toplarını 4-5 dakika haşlayın.
- Köfteler haşlanırken yoğurt sos için, cam bir kase içine süzme yoğurt, su, yumurta ve unu ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
- Yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin.
- Yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin.
- En son haşlanmış nohut ve pişmiş etleri ilave edin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir tavada tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin ve karışımı çorbanın üstüne dökün.
- Yuvalama çorbanız hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!