Mucize Lezzetler

Yulaf Unlu Portakallı Kek Tarifi
Yulaf Unlu Portakallı Kek Tarifi
Çay eşliğinde keyfi, lezzeti ve portakal kabuğunun mis gibi kokusu olan nefis portakallı kek tarifi…
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- ½ su bardağı Ayçiçek yağı
- 2,5 su bardağı yulaf unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket damla çikolata
Tarif:
- Yumurtaları derin bir kaba kırın ve toz şekeri ekledikten sonra Arçelik Resital Mikser ile 10 dakika boyunca çırpın.
- Krema kıvamına gelen karışıma yulaf unu, sıvı yağı, portakal suyunu ekleyip Arçelik Resital Mikser ile karıştırmaya devam edin ve ardından diğer malzemeleri ekleyin.
- Harcınıza çikolata parçalarını ilave ederek spatula yardımı ile karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 35 dakika pişirin
- Kekinizi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi’nde hazırladığınız demlenmiş çay eşliğinde kekinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!