Mucize Lezzetler
Sütlü Kadayıf Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Sütlü Kadayıf Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
Kadayıf İçin:
- 150 g eritilmiş tereyağı
- 500 g taze tel kadayıf
Üzeri için;
- Manda kaymağı
Tarif:
- Sütlü şerbet için Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencereye toz şeker, su ve sütü ekleyip karıştırarak kaynatın ve ılınmaya bırakın.
- Kadayıfları tel tel olacak şekilde elinizle havalandırın.
- Cam bir kase içine havalandırdığınız kadayıfı ve eritilmiş tereyağını ekleyip birbirine harmanlayın.
- Fırın kabının içine kadayıfları hafif aralıklı bir biçimde dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın ‘da üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
- Ilınan sütlü şerbeti, kadayıfların her yerine gelecek şekilde yavaş yavaş dökün.
- Şerbetli tatlınızı 30 dakika dinlendirin.
- Sütlü kadayıf tatlınız hazır.
- Dilimlediğiniz tatlınızın üzerine kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi’ nde demlediğiniz çay eşliğinde dilimlediğiniz tatlınızın üzerine kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!















