Semizotu Yemeği Tarifi

Semizotu Yemeği Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Semizotu Yemeği Tarifi

Vitamin ve mineralleri bakımından zengin ve çok sağlıklı olan semizotu yemeğini sizin için denedik.

Malzemeler:

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif:

  1. Semizotunu iyice yıkayın ve iri parçalar halinde kesin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’yi manuel program - basınçsız pişirme moduna alıp 35 dakikaya ayarlayın.
  4. Ardından içine zeytinyağı ekleyip hafif kızdırın ve soğanları ekleyip soteleyin.
  5. Sotelenen soğanların üzerine salça ve semizotu, basmati pirinç, tuz ve suyu ekleyip pişirin.
  6. Semizotu yemeğiniz hazır.
  7. Yoğurt eşliğinde yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef® Kea_Bilgisayar_5000 TL_30-15.10.25_A
44
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L