Pırasa Çorbası Tarifi

Pırasa Çorbası Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.03.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Pırasa Çorbası Tarifi

Malzemeler: 

  • 500 gr pırasa 
  • 2 havuç 
  • 1 patates 
  • 1 soğan 
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek 
  • 5 su bardağı su 
  • 3 su bardağı et suyu 
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 

Terbiye için; 

  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Tuz 
 

Tarif: 

  1. İlk olarak pırasaların dış yapraklarını ayırın ve yıkayın.  
  2. Bir bıçak yardımı ile pırasaları dilimleyin.  
  3. Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup, bir bıçak yardımı ile kabaca doğrayın. 
  4. Kırmızı mercimeği yıkayın ve suyunu süzün.  
  5. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici nin içine pırasa ve sebzeleri ekleyip üzerine su ve et suyunu ilave edin.  
  6. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici yi manuel program-basınçsız pişirme modunda 40 dakikaya ayarlayıp sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.  
  7. Haşlanan sebzeleri süzün ve Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin. 
  8. Terbiyesi için, cam bir kase içine un, süt, tuz, yumurta ve karabiberi ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. 
  9. Çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve ılıtın.  
  10. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin ve hızlıca karıştırın.  
  11. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ilave edin ve son kez karıştırın. 
  12. Pırasa çorbanız hazır. 
  13. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun! 

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef® Kea_Bilgisayar_5000 TL_30-15.10.25_A
44
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L