Mucize Lezzetler
Pırasa Çorbası Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Pırasa Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr pırasa
- 2 havuç
- 1 patates
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Terbiye için;
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Tarif:
- İlk olarak pırasaların dış yapraklarını ayırın ve yıkayın.
- Bir bıçak yardımı ile pırasaları dilimleyin.
- Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup, bir bıçak yardımı ile kabaca doğrayın.
- Kırmızı mercimeği yıkayın ve suyunu süzün.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine pırasa ve sebzeleri ekleyip üzerine su ve et suyunu ilave edin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program-basınçsız pişirme modunda 40 dakikaya ayarlayıp sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri süzün ve Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Terbiyesi için, cam bir kase içine un, süt, tuz, yumurta ve karabiberi ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
- Çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve ılıtın.
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ilave edin ve son kez karıştırın.
- Pırasa çorbanız hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!



