Mucize Lezzetler

Pastel De Nata Tatlısı Tarifi
Pastel De Nata Tatlısı Tarifi
Portekiz'in en sevilen ve en meşhur turtasını sizin için derledik.
Malzemeler:
- 6 kare milföy hamuru
Şerbeti için;
- 200 g toz şeker
- 220 g su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 limonun kabuğu
Muhallebi için;
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 350 g süt
- 5 yumurtanın sarısı
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ’ta bulunan sos tenceresinin içine su, çubuk tarçın, limon kabuğu ve toz şekeri koyup karıştırarak kaynamaya bırakın
- Arçelik Ankastre Ocak ’ta bulunan ayrı bir sos tenceresinin içine mısır nişastası, un ve sütü koyup koyulaşana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz karışımın içerisine hazırladığınız şerbeti ekleyin ve iki karışımı iyice harmanlayın.
- Karışım hafif soğuyunca yumurta sarılarını ilave edip bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Milföy hamurlarını tezgaha alın ve rulo olacak şekilde sarın.
- Ardından ortadan ikiye bölün ve bir merdane yardımıyla hamurları yuvarlak olacak şekilde açın.
- Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın ve muffin kalıbının içerisine alt tarafı tamamen kaplanana kadar parmaklarınızla iyice yerleştirin.
- Hamur ile kaplanan kalıpların içine birleştirdiğiniz karışımı doldurun.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 15 dakika pişirin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde turtalarınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!