Mucize Lezzetler
Panettone Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Panettone Tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan İtalyan lezzet panettone ekmek pudingini her daim yapmak isteyeceksiniz.
Malzemeler:
- 500 g Panettone
- 2 yumurta
- 1 su bardağı krema
- 2/3 fincan tam yağlı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 portakal kabuğu
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı bitter çikolata parçaları
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan sos tenceresinde tereyağını eritin.
- Panettoneyi büyük küpler halinde doğrayın ve bir fırın kabına ekleyin.
- Her boşluğu bir parça panettone ile doldurduğunuzdan emin olun.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine yumurta ve şekeri ekleyip beyaz bir renk alana kadar karıştırın.
- Ardından krema, süt, tarçın, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Kremalı karışımı panettone’nin her yerine dökün ve 5 dakika bekletin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve çikolata parçaları serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ’da 40 dakika pişirin
- Piştikten sonra 5 dakika bekletin ve üzerine pudra şekeri serpin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız bol köpüklü kahve eşliğinde panettonenizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!


















