Mucize Lezzetler

Malta Eriği Reçeli
Malta Eriği Reçeli
Kaliteli bir A vitamini kaynağı olan Malta eriğini reçel olarak mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 1 kg Malta eriği
- 1 kg şeker
- Yarım limon suyu
Tarif:
- Malta eriklerini bol su ile yıkayıp, bıçak yardımı ile eriklerin kabuklarını soyun.
- Ardından erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri elma dilimi şeklinde doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin içine erikleri ve şekeri ilave edip reçel modunda 40 dakika pişirin.
- Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
- Malta erikleri yumuşayıp reçelin balı kıvamına gelince limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynattın.
- Hazır olan reçelinizi cam kavanozlara paylaştırın.
- Arçelik Resital Çay Makinesi’de demlediğiniz çay eşliğinde, kızarmış ekmeğinize reçelinizi sürebilirsiniz
Afiyet olsun!