Mucize Lezzetler
Limonlu Muhallebi Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Limonlu Muhallebi Tarifi
En ideal hafif tatlı tariflerinden mis kokulu limonlu muhallebi…
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tarif:
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine yumurta sarısını ekleyin ve kısık ateşte tel çırpıcı ile çırpın.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Toz şeker, un, nişasta, zerdeçal ve limon kabuğu rendesini de ilave ederek hiç topak kalmayacak şekilde yine tel çırpıcıyla çırpın.
- Muhallebiniz kaynayıp göz göz oluncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ve vanilyayı ekleyin.
- Birkaç tur daha karıştırdıktan sonra Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ın altını kapatabilirsiniz.
- Hazırladığınız muhallebiyi kaselere eşit olacak şekilde paylaştırın ve oda sıcaklığına geldiğinde Arçelik No Frost Buzdolabı’ da 1 saat dinlendirin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde muhallebinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!









