Mucize Lezzetler

Limonlu Kek Tarifi
Limonlu Kek Tarifi
Nefis limon kokuları mutfağı sarmaya başladığında ev sakinleri fırının başından ayrılamayacak!
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 250 g toz şeker
- 150 ml sıvı yağ
- 150 g maden suyu
- 2 adet limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 350 g un
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı pudra şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Tarif:
- Yumurta, toz şeker, tuz ve vanilyayı Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alın ve çırpmaya başlayın.
- Krema haline gelene kadar çırpın.
- Maden suyu ve sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
- Son olarak limon suyu ve limon kabuklarını da ilave edip karıştırın.
- Yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 165 derecede önceden ısıtın.
- Fırın ısınınca keki kontrollü olarak yaklaşık 1 saat pişirin.
- Glazür için pudra şekeri ve limon suyunu Arçelik Resital Mikser ile iyice çırpın.
- Hafif akıcı olduktan sonra soğuyan kekin üzerine dökün.
- Pişen kekinizi Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi’nde hazırladığınız nefis çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!