Mucize Lezzetler

Körili Nohut Yemeği Tarifi
Körili Nohut Yemeği Tarifi
Körili nohut yemeği yani diğer bir adıyla ‘chana masala’ olan; nohut ve körili baharatlarla yapılan bu yemek ile Hint mutfağına yolculuk ediyoruz!
Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 çay bardağı sebze suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı zencefil tozu
- 2 yemek kaşığı köri tozu
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
Pilav için;
- 1 su bardağı yasemin pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Öncelikle nohutları haşlamak için Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin içerisine nohutları ve üzerini geçecek kadar suyu alıp kapağını kapatın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’i Düdüklü Baklagiller moduna getirin ve yüksek basınçta 25 dakika kadar pişirin.
- Pişirme işlemi bitince, pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
- Haşladığınız nohutları kenara alın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kasesine zeytinyağını koyun ve Sote modunda çalıştırın.
- Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğradığınız soğan ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
- Üzerine doğradığınız biberleri ilave edin.
- Domates sosunu, sebze suyunu, baharat ve nohutları da ekleyin.
- 20-25 dakika özdeşleşene kadar pişirin.
- Son olarak Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’i kapatın, doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın.
- Körili nohut yemeğinizi kenara alın.
- Buharda pilav için 4-5 defa temiz su ile yıkayarak fazla nişastasından arındırdığınız pirinçleri hazneye alın ve sotelemeye başlayın.
- Pirinçler şeffaflaştığında kaynar suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra pişiricinin kapağını kapatın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi Buharda Pilav modunda çalıştırın. Pişirme işlemi bitince, pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
- Körili nohut yemeğinizin yanında buharda pişirdiğiniz pilavı servis edin.