Kheer Tarifi

Kheer Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Kheer Tarifi

Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı jasmine pirinç
  • 100 gr Hindistan cevizi sütü
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 500 gr süt
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakule tozu
  • 2 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu

Üzeri için;

  • 1 çay kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı kaju
  • 1 çay kaşığı Antep fıstığı

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencerenin içine süt, basmati pirinç, Hindistan cevizi sütü, jasmine pirinç, toz şeker, tarçın, kakule tozu ve karanfili ekleyerek 20 dakika karıştırarak pişirin.
  2. 20 dakika sonunda kıvamını alması için pirinç ununu ekleyin ve özenle karıştırmaya devam edin.
  3. Pirinçlerin şişmeye başlaması ile birlikte kheer yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.
  4. Kheer yoğun bir kıvam aldığında Arçelik Ankastre Ocak ‘ın altını kapatın.
  5. Kheer’i servis edeceğiniz kaselere doldurup oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 30 dakika soğumaya bırakın.
  7. En son kaselerin içine kuru üzüm, kaju ve antep fıstığı serpiştirin.
  8. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servisi edebilirsiniz.

Afiyet olsun!