Mucize Lezzetler

Kheer Tarifi
Kheer Tarifi
Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı jasmine pirinç
- 100 gr Hindistan cevizi sütü
- 4 su bardağı toz şeker
- 500 gr süt
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı kakule tozu
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı kaju
- 1 çay kaşığı Antep fıstığı
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tencerenin içine süt, basmati pirinç, Hindistan cevizi sütü, jasmine pirinç, toz şeker, tarçın, kakule tozu ve karanfili ekleyerek 20 dakika karıştırarak pişirin.
- 20 dakika sonunda kıvamını alması için pirinç ununu ekleyin ve özenle karıştırmaya devam edin.
- Pirinçlerin şişmeye başlaması ile birlikte kheer yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.
- Kheer yoğun bir kıvam aldığında Arçelik Ankastre Ocak ‘ın altını kapatın.
- Kheer’i servis edeceğiniz kaselere doldurup oda sıcaklığında dinlendirin.
- Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 30 dakika soğumaya bırakın.
- En son kaselerin içine kuru üzüm, kaju ve antep fıstığı serpiştirin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servisi edebilirsiniz.
Afiyet olsun!