Mucize Lezzetler

Kestane Şekeri Tarifi
Kestane Şekeri Tarifi
Bursa’nın meşhur tatlılarından olan kestane şekerini evinizde kendiniz yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
- Yarım kilo kestane
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Tarif:
- İlk olarak kestaneleri bir bıçak yardımı ile arkalı önlü çizin.
- Kestaneleri yıkayın.
- Kestaneleri Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte 3 saat pişirin.
- Kabukları aralanan kestaneleri bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kabuklarından ayırın.
- Parçalanmamasına dikkat edin.
- Derin bir cam kasenin içine kestaneleri koyun.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine şeker, su ve vanilyayı ekleyip kaynatın.
- Kaynattığınız şerbeti kestanelerin üzerine dökün ve 3 gün bekletin.
- 3 günün sonunda kestanelerin olduğu cam kaseyi içi su dolu bir tencerenin içine oturtarak benmari usulü Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta kapağı kapalı bir biçimde 1 saat pişirin.
- Bu şekilde de 1 gün beklettikten sonra ertesi günü aynı işlemi tekrar uygulayın.
- Kestane şekerleriniz hazır.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kestane şekerlerini servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!