Mucize Lezzetler
Karpuz ve Misket Limonlu Dondurma Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Karpuz ve Misket Limonlu Dondurma Tarifi
Sıcak yaz günlerinin en sevileni buz gibi dondurmalar… Kendi mutfağınızda nefis yaz meyvesi karpuzla yapabileceğiniz bir dondurma tarifi veriyoruz!
Malzemeler:
- 700 g karpuz
- 1 yemek kaşığı misket limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı misket limon suyu
- Bir tutam deniz tuzu
- Dondurma kalıbı
- Dondurma çubuğu
Tarif:
- Karpuzları küçük küçük dilimleyip çekirdeklerini çıkarın.
- Ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsisine dizin ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne kaldırın.
- En az 5-6 saat derin dondurucuda bekletin.
- Lime limonun kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda donan karpuzları çıkartın.
- Tüm karpuzları Arçelik Resital Blender içerisine alın.
- Üzerine lime kabuğu rendesi, lime suyu ve deniz tuzunu ilave edip Arçelik Resital Blender’ı çalıştırın.
- İyice homojen olduktan sonra bekletmeden dondurma kalıplarına paylaştırarak doldurun.
- Hepsini doldurduktan sonra dondurma çubuklarını ortalarına yerleştirin.
- Dondurmaları Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümüne kaldırın.
- 1 gece beklettikten sonra kalıplarından çıkartıp tüketebilirsiniz.




