Mucize Lezzetler

Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Bol köpüklü kahve eşliğinde ceviz, tarçın, krema ve havucun mükemmel uyumundan doğan havuçlu kek tarifi.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 adet küçük boy rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- Krema
- Toz Antep fıstığı
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta ve şekeri ekleyip beyaz renk olana kadar çalıştırın.
- Devamında içine sıvı yağ, süt, rendelenmiş limon kabuğunu, rendelenmiş havuç, un, kabartma tozu, çekilmiş ceviz, tarçın ve vanilin ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız kek harcını hafif yağladığınız ve içine yapışmaması için un serptiğiniz Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün haznesine aktarın.
- İkinci hazne için malzemeleri aynı ölçüde hazırlayın.
- Hazır olan iki hazneyi Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün iç kısmına yerleştirip 180 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayıp pişirin.
- Havuçlu kekiniz hazır.
- Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz havuçlu keki kalıbından çıkarttıktan sonra üzerini krema ve toz antep fıstığı ile süsleyin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!