Mucize Lezzetler
Harissa Sos Nasıl Yapılır? (How To)
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Harissa Sos Nasıl Yapılır? (How To)
Sandviçlerinizde kullanabileceğiniz, hatta ekmeğin üzerine sürüp afiyetle de yiyebileceğiniz Arap mutfağının en sevilen soslarından Harissa sos tarifi...
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı et suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresinde tereyağını yakmadan eritin.
- Unu ekleyip rengi koyulaşana kadar kavurun.
- Tuz, karabiber, et ve tavuk suyunu karışıma ekleyip karıştırın.
- Orta ateşte pişen sos koyulaşmaya başlayınca Arçelik Ankastre Ocak’tan alın.
- Gravy sosunuz hazır.
- Afiyet olsun!
- Tereyağını yakmadan eritmeye özen gösterin.
- Un tencerenin dibine yapışsa bile kavurmaya devam edin.
- Gravy sosu çeşitli şekillerde servis edebilirsiniz.
- Izgara Tavuk veya Bonfile ile servis edebilirsiniz.











