Mucize Lezzetler

Ev Yapımı Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi
Ev Yapımı Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi
Gelmiş geçmiş en güzel şerbetli tatlılar arasında yer alan bol fıstıklı burma kadayıf tatlısı...
Malzemeler:
- 400 gr taze kadayıf
- 2 su bardağı toz antep fıstığı
- 1 su bardağı eritilmiş sade yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Tarif:
- Şerbeti hazırlamak için Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir sos tenceresinin içerisine su ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
- Şekerli su kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Hazır olan şerbetin altını kapatıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kadayıfları tezgahın üzerinde 4 parmak kalınlığında bir şerit şeklinde yan yana açarak içine fıstık serpiştirin ve her tarafına eşit olarak yayın.
- Kadayıfın bir ucunu, dağılmaması için bir kenarından içe doğru toparlayın.
- Kadayıfın bir ucunu tutarken diğer elinizle burma şeklini verin.
- Burma şeklini verdiğiniz kadayıfın uç kısmını diğer kadayıflara doğru döndürerek yuvarlak oluşturun.
- Hazırladığınız kadayıfı yuvarlak borcamın içine yerleştirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta sade yağı hafif eritin.
- Erittiğiniz sade yağın, üzerindeki köpüğü alıp kadayıfın her yerine gelecek şekilde dökün.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
- Altın sarısı rengini almış olan kadayıfı fırından çıkardıktan sonra tezgaha alın ve üzerine oda sıcaklığında soğumuş olan şerbeti her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
- Kadayıf, şerbeti içine çekene kadar 45 dakika bekletin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız kahve eşliğinde tatlınızı kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!