Elmalı Ve Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kek Tarifi

Elmalı Ve Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kek Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Elmalı Ve Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kek Tarifi

Biraz krema, dondurma ve kahve ile servis edebileceğiniz şahane kek tarifi...

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 200 ml zeytinyağı
  • 2 büyük ince doğranmış yeşil elma
  • 100 g kuru üzüm
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine zeytinyağı, şeker, yumurta, un, tarçın, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip 10 dakika karıştırın.
  2. Sert bir hamur kıvamına geldiğinde elma dilimleri, limon rendesi ve kuru üzümleri ekleyip, birleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  4. Karışımı kek kalıbına dökün ve kaşığın arkası ile üstünü düzeltin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 45 dakika pişirin.
  6. Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde üzerine pudra şekeri serpin.
  7. Hazır olan kekinizi Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ’nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.