Mucize Lezzetler

Elmalı Ve Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kek Tarifi
Elmalı Ve Kuru Üzümlü Zeytinyağlı Kek Tarifi
Biraz krema, dondurma ve kahve ile servis edebileceğiniz şahane kek tarifi...
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kahverengi şeker
- 200 ml zeytinyağı
- 2 büyük ince doğranmış yeşil elma
- 100 g kuru üzüm
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine zeytinyağı, şeker, yumurta, un, tarçın, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip 10 dakika karıştırın.
- Sert bir hamur kıvamına geldiğinde elma dilimleri, limon rendesi ve kuru üzümleri ekleyip, birleşene kadar karıştırmaya devam edin.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
- Karışımı kek kalıbına dökün ve kaşığın arkası ile üstünü düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 45 dakika pişirin.
- Kekiniz oda sıcaklığına geldiğinde üzerine pudra şekeri serpin.
- Hazır olan kekinizi Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ’nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.