Mucize Lezzetler
Elmalı Crostata Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Elmalı Crostata Tarifi
Tatlı ve ekşi elmalarla yapılan lezzetli crostatanızı kahvaltıda kahveyle veya dondurmayla tatlı olarak servis etmeye ne dersiniz?
Malzemeler:
Pasta için;
- 250 g un
- 120 g küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı
- 100 g şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
Dolgu için;
- 3 adet kırmızı elma
- Yarım su bardağı kayısı reçeli
- 2 çay kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine un, şeker, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tereyağı ve yumurtayı ekleyip 10 dakika karıştırın.
- Hazır olan hamuru streç filme sarıp 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
- Elmaların kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup yarım ay şeklinde incecik dilimleyin.
- Unladığınız tezgahın üzerine hamuru koyup merdane yardımı ile açın.
- Tart kalıbınızı hafif tereyağı ile yağlayın ve açtığınız hamuru kalıbın içine koyup elinizle bastırarak yerleştirin.
- Kayısı reçelini tabanın her tarafına sürün.
- Elma dilimlerini hamurun orta kısmına spiral bir desen yaparak yerleştirin.
- Ardından hamurun kenarlarını 2,5 cm kadar tartın üzerine gelecek şekilde kaplayın.
- En son şeker ve tarçını bir kaşık yardımı ile karıştırıp elmaların üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın ‘da 45-50 dakika pişirin.
- Elmalı crostatanız hazır.
- Servis etmeden önce turtayı en az 30 dakika soğumaya bırakın.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde turtanızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

















