Mucize Lezzetler

Dana Carpaccio Pizza Tarifi
Dana Carpaccio Pizza Tarifi
Mis gibi kokan pizza hamurunun üzerine çok ince dilimlenen çiğ sığır filetosu carpaccio, parmesan ve roka ile buluşursa... Artık pizza için İtalya'ya gitmenize gerek yok!
Malzemeler:
- 25 gram domates sos
- 130 gram rendelenmiş mozzarella
- 7 dilim dana carpaccio
- 4 adet ince dilim parmesan ;peyniri
- 7 yaprak roka
Hamuru için;
- 125 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram un
- 1 yemek kaşığı yaş maya
- 2 yemek kaşığı margarin
Tarif:
- Pizza hamuru için tüm malzemeyi Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine koyup 30 dakika karıştırın.
- Pizza hamurunu yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine parmaklarınızla bastırarak açın.
- Hamurun üzerine bir fırça yardımı ile domatesli sostan sürün ve rendelenmiş mozzarella peynirini hamurun her yerine yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da pizza hamurunu 20 dakika pişirin.
- Pişen pizza hamurunuzun üzerine ince dilimlenmiş dana carpaccioları dizin.
- Ardından roka yapraklarını koyup, üstüne ince dilimlenmiş parmesan peynirlerini serpiştirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!