Mucize Lezzetler
Dana Carpaccio Pizza Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Dana Carpaccio Pizza Tarifi
Mis gibi kokan pizza hamurunun üzerine çok ince dilimlenen çiğ sığır filetosu carpaccio, parmesan ve roka ile buluşursa... Artık pizza için İtalya'ya gitmenize gerek yok!
Malzemeler:
- 25 gram domates sos
- 130 gram rendelenmiş mozzarella
- 7 dilim dana carpaccio
- 4 adet ince dilim parmesan ;peyniri
- 7 yaprak roka
Hamuru için;
- 125 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram un
- 1 yemek kaşığı yaş maya
- 2 yemek kaşığı margarin
Tarif:
- Pizza hamuru için tüm malzemeyi Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine koyup 30 dakika karıştırın.
- Pizza hamurunu yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine parmaklarınızla bastırarak açın.
- Hamurun üzerine bir fırça yardımı ile domatesli sostan sürün ve rendelenmiş mozzarella peynirini hamurun her yerine yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da pizza hamurunu 20 dakika pişirin.
- Pişen pizza hamurunuzun üzerine ince dilimlenmiş dana carpaccioları dizin.
- Ardından roka yapraklarını koyup, üstüne ince dilimlenmiş parmesan peynirlerini serpiştirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
















