Mucize Lezzetler
Çilekli Panna Cotta Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Çilekli Panna Cotta Tarifi
İtalyanların dünyaya kazandırdığı nefis panna cotta tarifini mevsim çilekleriyle hazırladık!
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 paket krema
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı toz jelatin
- 1/4 su bardağı soğuk su
- 1 adet vanilya çubuğu
Üzeri için;
- 500 g çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Taze nane
Tarif:
- Toz jelatini küçük bir kasede soğuk suyla bir araya getirin ve karıştırarak eritin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye süt, krema ve toz şekeri alıp karıştırın.
- Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımıyla dikkatlice uzunlamasına ikiye kesin.
- Bıçağın ucuyla bir yarısının içini tenceredeki karışımın üzerine kazıyın.
- Ardından Arçelik Ankastre Ocak'ı kısık ateşte açarak karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Hazırladığınız karışım kaynama noktasına gelince tencereye toz jelatin karışımını ekleyin.
- Birkaç dakika daha pişirdikten sonra Arçelik Ankastre Ocak'ın altını kapatın.
- Hazırladığınız karışımı soğumadan servis bardaklarınızın yarısını dolduracak şekilde paylaştırın.
- İyice yıkadığınız çilekleri Arçelik Resital Doğrayıcı'da püre haline getirin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta /strong>bir sos tenceresine alıp üzerine şekeri ekleyip ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynama noktasına gelince nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
- Servis bardaklarınızın kalan yarılarını çilek sosuyla doldurun.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra tatlılarınızıArçelik No Frost Buzdolabı'nakaldırın.
- 3-4 saat dinlenen panna cottalarınızı taze nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!














