Cevizli Bal Kabaklı Muhallebi

Cevizli Bal Kabaklı Muhallebi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00

Cevizli Bal Kabaklı Muhallebi

Altta ıslak kedi dili bisküvi üstte bal kabağı ve muhallebi... Nefis bal kabaklarıyla tatlı yapmanın tam zamanı! İşte oldukça hafif cevizli bal kabaklı muhallebi tarifi...

Malzemeler:

  • 500 g bal kabağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Tabanı için;

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Ceviz içi

Tarif:

  1. Bal kabağını doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta derin bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyip pişirin.
  3. Pişen bal kabaklarını Arçelik Resital El Blender'ı ile pürüzsüz bir hale getirin.
  4. Yarım çay bardağı su ile 3 yemek kaşığı nişastayı bir kapta iyice karıştırın.
  5. Püre haline getirdiğiniz bal kabağının üzerine açtığınız nişastayı ve şekeri dökün.
  6. Bal kabakları kıvam alana kadar Arçelik Ankastre Ocak'ta pişirin.
  7. Kıvam alınca soğuması için ocaktan alın.
  8. Tabanı için bir kasede süt ve şekeri karıştırın.
  9. Dikdörtgen borcamın tabanına kedidillerini dizip üzerini karıştırdığınız süt ve şeker karışımıyla ıslatıp kenara alın.
  10. Muhallebisi için tüm malzemeleri derin bir tencereye alın ve Arçelik Ankastre Ocak'ta sürekli karıştırarak pişirin.
  11. İyice kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  12. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip Arçelik Resital El Blender'ı ile karıştırın.
  13. Son olarak krem şantiyi de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  14. Pürüzsüz bir kıvama gelince muhallebiniz hazır.
  15. Kenarda ıslatıp beklettiğiniz kedidillerinin üzerine hazırladığınız bal kabağınını koyun.
  16. Spatula ya da kaşık yardımıyla tüm kedidillerinin üzerine yayın.
  17. Bal kabağının üzerine ise hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  18. Tatlınızı Arçelik No Frost Buzdolabı'nda birkaç saat dinlendirin.
  19. Son olarak üzerine ceviz içi serpip Arçelik Tam Otomatik Espresso Makine'sinde hazırladığınız kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

2476 CEI 274580_variant
16
  • Toplam Hacim (L) : 532 L
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Mavi Işık Teknolojisi : Mavi ışık teknolojisi ile aydınlatılan sebze ve meyveler tıpkı tabiattaymış gibi ışık almaya devam ederek tazelikleri daha uzun süre korunur.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • Kapı Yönü Değiştirme : Yok
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Kahvaltılık çekmecesi hem kısa sürede tüketilecek et ve balıklar hem de kahvaltılık malzemelerin soğuk olarak saklanması için ideal bir alandır.
HB 6970 Resital El Blender
0
  • Güç : 700 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Ölçü Kabı : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
OCD T 651 EG Fibona Serisi BUNDLE_Ankastre_Ocak_A
6
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak