Mucize Lezzetler
Brownie Kurabiye Tarifi
Makaleyi Dinle
00:00
00:00/00:00
Brownie Kurabiye Tarifi
Islak dokusu ve lezzetli tadı ile süt eşliğinde brownie kurabiye…
Malzemeler:
- 130 g eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı limonun suyu
Tarif:
- Kurabiyelerin şerbeti için; Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine su, limonun suyu ve toz şekerini ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbeti Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ocaktan alın ve ılınması için oda sıcaklığında bekletin.
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine tereyağı, yumurta, sıvı yağ, un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine şekil verdiğiniz hamurları yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 15 dakika kurabiyelerin üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın.
- Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.
- Brownie kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun!













